Новини

Инициаторът на швейцарското движение срещу минаретата прие Исляма

Швейцарският ултрадесен политик, който се прослави с яростния си антиислямизъм Даниел Щрайх е приел исляма, съобщава телевизия “Ал Алам”, предаде КРОСС.

Даниел Щрайх е бивш член на Швейцарската народна партия и е известен със своите изказвания против исляма. Именно на него принадлежи идеята за провеждането на референдум за забрана на строителството на джамии в Швейцария, който се проведе през есента миналата година и след него бе забранено да се строят мюсюлмански култови здания.

Известието, че Щрайх е станал мюсюлманин, е шокирало жителите на Швейцария, като особено вълнение е предизвикало сред членовете на неговата партия. Бъдейки важен член на партията, той е бил много набожен, редовно четял библията и посещавал църквата. Той крил своето приемане на другата вяра две години.

“Ислямът ми отговори на всички въпроси, които си задавах през целия живот. Тези отговори не можех да получа от другаде”, е казал Щрайх. Той е казал, че инициативата му за референдума не му дава покой и като изкупление за предишните си грехове иска да построи в Швейцария най-красивата джамия в Европа.

Източник: Actualno.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *