Други...

Малката Бар’ах

На тази възраст малка възраст, Бар’ах наизустила целия Коран с таджуид, тъй като била много умна. Учителят й често казвал, че тя трябва да бъде в гимназията, а не в начално училище.
Имала е малко семейство, отдадено на Исляма и неговите учения… Един ден обаче, майка й започнала да усеща много силна необичайна болка. След проведените тестове и изследвания установили, че има рак, но в късен стадий.
Майката мислила да сподели с детето си, в случай, че един ден се събуди и не намери майка си до себе си…така че й казала: “Бар’ах, аз ще отида в Дженнета преди теб, но искам да четеш Корана всеки ден, тъй като той ще те закриля в този живот…”
Малкото момиче не разбрало какво всъщност се опитвала да каже майка й…но постепенно започнала да усеща промяната в състоянието й, особено когато я преместили за постоянно в болницата. Бар’ах всеки ден след училище ходила в болницата и чела Корана на майка си до вечерта, когато баща й я отвеждал вкъщи.
Един ден от болницата се обадили на съпруга и му съобщили, че състоянието на съпругата му е много лошо и трябва по най-бързия начин да отиде там. Той взел  Бар’ах от училище и се отправил бързо към болницата. Когато пристигнали казал на малкото дете да остане в колата… за да й спести шока ако майка й е починала.
Бащата излязъл от колата, очите му били изпълнени със сълзи…докато пресичал улицата към болницата внезапно се появила, която го блъснала и починал пред очите на детето си, което се спуснало плачейки към баща си…
Трагедията на Бар’ах не свършила с това…вестта за смъртта на баща й била скрита от майка й, но след 5 дни и тя починала, оставяйки Бар’ах сама на този свят. Приятели на родителите й решили да потърсят нейни роднини в Египет, които да се грижат за нея.
Внезапно обаче, Бар’ах започнала да усеща силна болка също като майка си и след проведени тестове и изследвания било установено, че и тя има рак… За изненада на всички тя казала: „Елхамдулеллах, сега ще се срещна с родителите ми”
Всички приятели на семейството били шокирани и изненадани, това малко момиче изправяно пред нещастие след нещастие, а е толкова търпеливо и доволно с това, което Аллах й е отредил!
Историята за Бар’ах се разпространила сред хората и от Саудитска Арабия решили да я прехвърлят за лечение в Англия.
Един от ислямските канали се свързали с момичето и я помолили да рецитира Корана…и това е красивият й глас, рецитиращ следните айети:
Те отново се свързали с нея преди да влезе в кома, при което тя направила дуа за нейните родители и изпяла нашид…
Дните минавали и ракът се разсеял из цялото й тяло, докторите решили да ампутират краката й, а тя е все така търпелива и доволна от отреденото й от Аллах…след няколко дни ракът се разсеял и в мозъка й, след което докторите решават да предприемат друга спешна операция на мозъка…сега тялото й е в болница в Англия, в пълна кома…
 
Снимка на момиченцето, достъпна в Интернет
Молете се за нашата сестричка!
 
Превод от английски: Захра

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *